Nieuwe single Architects – “deep fake”

By Lars Van Compernolle

31 augustus 2022

© CPU – Nathan Dobbelaere

De mannen van Architects zijn de laatste jaren in een zeer productieve bui, want sinds 2016 brengen ze jaar na jaar nieuw materiaal uit. Hun laatste muzikale constructie, For Those Who Wish To Exist, dateert van vorig jaar. “deep fake” is de derde singlerelease van hun nieuwe album the classic symptoms of a broken spirit dat op 21 oktober verschijnt. De metalcoreband uit het Engelse Brighton prikkelde ons eerder al met de singles “tear gas” en “when we were young”.

Een deep fake is een manipulatie van het nieuws door gebruik van artificiële intelligentie. Het wordt vaak toegepast op filmpjes van belangrijke figuren zoals die keer dat Barack Obama (zogezegd) Donald Trump een idioot noemde. Architects gebruikt de titel eerder als metafoor voor worstelpartijen met je identiteit en wanneer je voelt dat je niet meer jezelf bent. Het liedje begint zoals wel vaker bij Architects met een synthesizergeluidje. Daarna volgt een bombastische drop, gepeperd met drums, gitaren en synths. De krachtvolle stem van Sam Carter laat niet lang op zich wachten, net zoals het refrein. “deep fake” is een strakke metalcoresong met in het midden vette breakdowns.

Op 21 oktober verschijnt the classic symptoms of a broken spirit. Naar ons land komt Architects nog niet meteen, maar op zondag 15 januari 2023 headlinen ze Headbangers Parade in Nederland.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *