Over Lars

Over Lars

Ik ben 23 jaar oud en studeer Algemene Journalistiek aan de Hogeschool West-Vlaanderen in Kortrijk.

Ik beschikt over een grote passie voor muziek. In mijn prille leven luisterde ik enkel naar het hardere genre onder de noemer ‘de zware metalen’, bands zoals Metallica en Korn weerklonken vaak in mijn kamer. Later verruimde ik mijn muzikale blik waardoor ik een zeer uiteenlopende muziekstijl ontwikkelde. Ik beluister niet alleen muziek, ik speel ook basgitaar. Sinds een jaar jam ik regelmatig samen met mijn beste vriend. Het is een grote droom om ooit in een eigen band te spelen.

Daarnaast zat ik mijn hele leven in Chiro Pittem en was ik ook drie jaar leider. Dat was voor mij een memorabele tijd waar ik nog vaak met nostalgie op terugblik. Ik leerde er de meeste van mijn sociale vaardigheden en ik raadt alle ouders dan ook aan om hun kinderen in een jeugdbeweging in te schrijven (het liefst van al in de Chiro). Zoals het een stereotiepe Belg betaamt houdt ik ervan om regelmatig eens een pintje te drinken met mijn vrienden Op café gaan voelt voor mij als een groot genot.

Sport is ook een vaste klant in mijn leven. Ik loop regelmatig en sinds de coronapandemie heb ik een tweedehands koersfiets aangekocht waarop ik passievol rondrijdt. Ik hou ervan om al trappend op de pedalen nieuwe pittoreske plekjes te ontdekken. Ik kijk ook graag naar de bekende balsport, voetbal. Mijn twee favoriete teams die ik op de voet volg zijn RSC Anderlecht en FC Barcelona. Daarnaast schrijf ik ook af en toe recensies voor de muziekwebsite Dansende Beren. Ondertussen werkte ik ook al een vruchtbare stage af bij de Krant van West-Vlaanderen waar ik wekelijks artikels leverde voor de provinciale krant. Uiteindelijk kreeg ik een sterke eindevaluatie met een uitnodiging om aan de slag te gaan bij mijn stageplaats. Nadat ik over de laatste horde gesprongen ben (mijn diploma behalen) is dat ook het plan.

Mijn sterke punten zijn:

–> Eurekavinder

–> Ruime woordenschat

–> Puzzel leggen

Op deze website vindt je een verzameling van alle schrijfsels die ik al uit mijn pen liet vloeien.