Nieuwe single Hatebreed – “Instinctive (Slaughterlust)”

© CPU – Matthias Engels

Door Lars Van Compernolle  23 oktober 2020

® CPU-Mathias Engels

De Amerikaanse band Hatebreed is terug met een nieuwe single. Het laatste album The Concrete Confessional dateert al van 2016 dus hoog tijd voor wat nieuw materiaal om als een beest op los te gaan. Letterlijk, want op nieuwe single “Instinctive (Slaughterlust)” klinkt het: ‘I am become instinctive, like an animal, untameable’. Eerder werd de single “Weight Of The False Self” uitgebracht, wat overigens ook de titel is van het album dat 27 november verschijnt.

Zoals we van hardcore gewend zijn, begint het nummer direct met een mokerslag zonder een ellenlange intro. Jamey Jasta, de zanger van Hatebreed, heeft het in “Instinctive (Slaughterlust)” over een soort escapisme naar de wildernis en maakt de vergelijking tussen de mens en een wild dier. Verder gaat het over dat je in het leven alleen jezelf kan vertrouwen. De tempowisseling is typerend voor de band, waarbij drummer Matt Byrne de dirigent is. Nog iets kenmerkend binnen het genre – en overigens ook een vereiste: je moet er op kunnen moshen. Dit lijkt ons perfect mogelijk op “Instinctive (Slaughterlust)”.

Het nummer komt keihard binnen en zo zijn we niet anders gewend van Hatebreed.  We zijn benieuwd of ze volgend jaar terug op Graspop Metal Meeting staan. Dan hebben ze namelijk wat te vieren, want het zou de tiende keer zijn dat de Amerikaanse hardcore band op het festival zou staan.

Facebook / Instagram / Website

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *