Nieuwe single Warish – “Say To Please”

By Lars Van Compernolle

28 januari 2021

Warish is een Amerikaanse garagerockband met een eigenzinnige ruige sound. Zanger/gitarist Riley Hawk, de zoon van skatelegende Tony Hawk, heeft samen met zijn twee kompanen een nieuw nummer de ether ingestuurd. En zoals het spreekwoord van die appel en die boom zegt, Riley Hawk is ook een professioneel skater. Het is algemeen geweten dat zijn vader een fan is van ruwere gitaarmuziek, we zien hem al crowdsurfen tijdens de shows van Warish.

Een onmisbaar element bij Warish is distortion klaarblijkelijk. Op hun eerste plaat Down in Flames bleek dat ook al een hoofdrolspeler te zijn. Zelf beschrijven ze hun muziek als ‘sinister low budget horror rock’. Als je al hun voorlopig repertoire beluistert, begrijp je wel waarom ze dit zeggen. Het klinkt soms zeer simpel, maar daardoor is het niet minder slecht. En om terug te komen op die distortion, de stem van de zanger heeft daar ook iets van mee. Dit geheel zorgt voor een opzwepend garagerocknummer met een overvloed aan overstuurde gitaren als rode draad. Absoluut een band om in de gaten te houden.

“Say To Please” is de eerste single van het nieuwe album Next to Pay dat op 30 april uitkomt. Wij kijken er alvast naar uit.

Website/Facebook/Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *